tiistai 7. heinäkuuta 2009

Rourkemaista rainaa ja 3D-animaatiota!

Pitkästä aikaa voisikin pistää arvostelut parista katsotusta leffasta:


The Wrestler

Mickey Rourke tekee näyttävän suorituksen vapaapainija Randy "The Ram" Robisonin roolissa. Silmiinpistävän kovaan kondikseen itsensä treenannut Rourke näyttelee jo uransa ehtoo puolella elävää vapaapainijaa, joka koittaa taistella fyysisen kestävyyden rajalla ammatissaan, sekä etsiä elämälleen sisältöä siviilielämän puolella. Tarina tuokin hyvin esille sen nurjan puolen showmaailmasta, joka kaikessa kovakuorisessa loistossaan koostuu sisäpuolelta kuitenkin tavallisista ihmisistä ja heidän elämistään, jotka eivät välttämättä ole niin ruusuisia.

Elokuvaa ei kannata katsoa vain kansikuvan ja nimen perusteella, koska se kertoo paljon muustakin kuin vapaapainista. Ehdottomasti katsomisen arvoinen pätkä!



(Kuva: addins.wgem.com)



(Kuva: wherethewildthingsare14.wordpress.com)




Domino

Domino kertoo samannimisestä tytöstä, joka sattumalta ajautuu palkkionmetsästäjän ammattiin. Mielenkiintoiseksi leffan tekee se, että se perustuu ainakin osittain tositapahtumiin. Oikeassa elämässä Domino Harvey näki myös elokuvan juonen lailla ilmoituksen lehdessä pikakurssista, jonka jälkeen päätti lähteä palkkionmetsästäjän uralle. Tosielämän Domino kuitenkin jäi pahaan huumekoukkuun ja menehtyi vuonna 2005. Elokuvan juonta on väritetty paljon ja siitä on näin tehty myyvämpi kokonaisuus.

Dominon rooliin on tehty hieman yllättävä valinta...Keira Knighley. Aiemmin kiltin tytön rooleja tehnyt Keira ei jotenkin vakuuttanut roolissa, vaan hahmo olikin jotenkin väkisin tehty. Mickey Rourke näkyy tämänkin elokuvan sivuroolissa, jossa hän esittää palkkionmetsästäjää Ed Mosebya. Rourken karkea olemus puolestaan on osuva valinta tähän rooliin. Leffaan on myös otettu mukaan Beverly Hills sarjasta tutut Ian Ziering sekä Brian Austin Green omina itseinään. Kokonaisuudessaan toimintaa sisältävä pätkä, joka nopeine leikkauksineen lisää tapahtumiin vauhtia ja rytinää. Jotain tästä jää kuitenkin uupumaan. Onko se sitten Keiran uskottavuus roolissaan vai mikä. Sunnuntaipäivän leffaksi ihan ok.




(Kuva: ew.com)




(Kuva: marginalrevolution.com)



(Kuva: allmoviephoto.com)



Ice Age 3 - Dinosaurusten aika


Kaksi aiempaa Ice Agea nähneenä oli tämäkin nähtävä. Lauantai alkuillan tekemisiksi lähdettiin paremman puoliskoni kanssa Nuijamieheen katsomaan kyseinen elokuva 3D-versiona. Aiemmin ei ole tullutkaan katsottua 3D-pätkiä valkokankaalta kuin yhden lyhytelokuvan verran lintsillä. Ice Age 3 - Dinosaurusten aika kertoo nimensä mukaisesti Dinoista. Jäätikön alta paljastuukin elokuvasta jo aiemmin tutuille hahmoille täysin uusi maailma! Se kuinka he uuteen maailmaan joutuvat taitaa olla täysin laiskias-Sidin syytä. Sid löytää jääluolasta 3 dinosauruksen munaa ja ottaa ne omikseen. Pikkudinojen emo kuitenkin tulee hakemaan omiaan pois ja Sid ryntää heidän peräänsä. Loppu poppoo lähtee etsimään Sidiä tuntemattomasta paikasta joutuen vaarallisiin tilanteisiin uuden maailman asukkaiden kanssa.

3D antoi kyllä kieltämättä mukavaa ulottuvuutta elokuvaan. 3D-efektit ei kuitenkaan aiheuttaneet niin "Vau"-elämyksiä kuin lintsin lyhytelokuvassa, jossa efekteillä herkuteltiin oikein olan takaa. Kuitenkin erinomainen täyspitkä animaatioelokuva, joka sopii kaikenikäisille katsojille!



(Kuva: watchiceageonline.net)




(Kuva:Geekadelphia.com)




(Kuva: Filmofilia.com)

Ei kommentteja: