lauantai 15. elokuuta 2009

Kirppariaarteita

Kaikenmaailman kirpparit, vaihtohallit ja realisointikeskukset ovat sellaisia paikkoja, joissa tulee aina satunnaisesti käytyä jos ohi ajelee. Ostin retro-Cresenttini viime kesänä eräästä paikallisesta käytettyä tavaraa myyvästä yrityksestä ja nyt kun sain ajettua siitä etuvanteen solmuun, niin tämä paikka oli ekana mielessä, kun uutta vannetta lähdin etsimään. Uusi vanne löytyikin sieltä kuin apteekin hyllyltä. Samalla ajattelin tsekkailla, josko jotain muuta käypää tavaraa olisi tarjolla. Joskus löysin sieltä myös Starblitzin salaman, sekä laajakuvalinssin, joten koitin nytkin bongailla olisiko kameratavaraa tarjolla. Kysäisin vielä myyjältä olisiko heillä optiikkaa tai kameroita hyllyssä. Myyjä sanoi, että heillä saattaisi takahuoneessa olla jokin vanha järjestelmäkamera. Sieltähän löytyikin vanha, mutta erittäin siistikuntoinen venäläisvalmisteinen Zenit EM. "Kolmella eurolla saat" tokaisi myyjä :) Sehän lähti mukaan siltä seisomalta. Kotona tarkastelin uutta hankintaani tarkemmin ja kameran nokalla istuikin m42-kierteinen Helios-44M 2/58 objektiivi. Ruuvasin sen adapteriin kiinni ja istutin digirunkoon testailua varten. Täytyy sanoa, että yllätyin miten asiallista jälkeä se tekee. Käyttökelpoinen lasi löytyi tällä kertaa käytännössä 1.5€ hintaan, jos sen ajattelee olevan puolet ostoksen hinnasta :)


Asiallisessa kunnossa on vielä kameravanhus. (Canon 400D, Fujinon 35mm, f/?, 1/100, ISO100, loisteputki + kameran oma salama diffuuserilla)


Testikuva Helioksen linssillä. (Canon 400D, Helios 58mm, 1/50, f5.6, ISO200, salama heijastettuna kuvan vasemman puoleiselta seinältä).


Rakuunanmäen kasarmin vartiokoppi valaistuna ilta-auringolla oikealta. (400D, Helios 58mm, f/8.0, 1/200, ISO100)

Ajattelin tässä lomaillessa kiertää huvikseni muitakin kirppareita. Mukaan tarttui mm. Topmanin säädettävä metallinen kamerajalusta (5€), Vivitarin salama (15€) sekä vhs-c videokamera (5€). Kaikki täysin pelikuntoisia. Vielä olisi ollut tarjolla lowepron kameralaukkua, neopreenisiä järkkärin suojapusseja jnejne. Ei oikein itsellä ollut tarvetta noin pienille kameralaukuille/suojapusseille, joten jäivät hyllyyn. Täytyykin pitää jatkossakin silmät auki kirppareilla kierrellessä!

2 kommenttia:

vv kirjoitti...

mistä kirpparilta tommosia löytöjä teet :O meikä ku kiertää kirppareita nii siel on maksimissaan muovisia kinopokkari-hirvityksiä...

Mulla on tuon zenitin e-versio, seleenikenno siitä on varmaan aika loppu mut onneks normi kinofilkalla ei pienet valotusvirheet haittaa :) Samoten helios 44-4, eli yks versio noita 58mm laseja(ostin tuon lasin käytännössä käyttämättömänä zenitin kanssa, yhteensä 20e)

Oskari- kirjoitti...

Nyt sattui kyllä olemaan kumman hyvin kameraharrastajan kamaa tarjolla :) Ton Zenitin bongasin Teollisuustalkkareilta (olikohan nimi oikein?), joka sijaitsee siellä kentän (raviradan puoleisessa) päädyssä. Vivitarin tuikku löytyi Kansantorilta ja videokamera vaihtohallista. Noi kameralaukut jäi vielä eurokirppiksen hyllyyn.

Tossa omassa Zenitissä pelaa vielä seleenikennokin, joten pitäisi olla siltäkin osin käyttökelpoinen peli. Ajattelin läiskiä sillä testirullan verran kuvia, kunhan tässä ehdin, niin näkee toimiiko se muutenkin moitteettomasti.