keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Puhelimia ja urheilua

Tuossa taannoin tuli kova hinku ostaa uusi puhelin. Tarvetta tuli lähinnä gps:lle sekä paremmalle nettikäytölle. Päivittäin joutuu aina hoitamaan pikkujuttuja netin välityksellä, sekä treenihommissa gepsistä olisi monta kertaa ollut hyötyä, kun on polkenut lenkillä jonnekin korpeen eikä tietä meinaa löytyä. Siispä puhelinkaupoille!

SciPhone


Nättihän se on kuin karkki. (kuva: Made-in-china.com)

Hommasin aluksi itselleni SciPhone i68+:n, joka on siis kiinan versio iPhone 2G:sta. Ihan näppärän oloinen peli, joskin rakenteeltaan oikeaa iLuuria heppoisempi. Käyttis toimi uudella päivityksellä melko mallikkaasti, mutta toki puutteitakin löytyi. Kosketusnäyttö oli parempi mitä olisin siihen rahaan osannut odottaa. Ominaisuudet ei kuitenkaan kohdanneet tarvetta, joten puhelin lähti pian uudelle omistajalle.

Plussat:

+Hyvä ja toimiva FM-radio. Voluumi kuitekin hieman hiljainen kuulokkeiden kautta.
+Kosketusnäyttö toimii myös hanskat kädessä.
+Mp3-soitin
+Dual-SIM. Tämä oli mielestäni puhelimen ehdoton valtti. Itselläni kun on käytössä työliittymä, jossa ei ole datan siirtoa, niin pystyin pitämään toista liittymääni rinnakkaiskäytössä samaan aikaan. Säästyy sim-kortin vaihto rumbalta. Erittäin kätevää!
+Javatuki
+Mukavan näköinen puhelin.
+Takakuoren alla olevan akun pystyy vaihtamaan normaaliin tapaan. (iPhonessa akku on kiinteä)

Miinukset:

-Surkea kamera. (0.3mpix)
-Ei Wlania.
-Ei gps:ää.
-Kalenterin muistutusääneksi ja herätyskellon ääneksi ei voi valita kuin Kiinalaisia renkutuksia.
-Henkilöprofiilien tiedot vaatimattomat.
-Akun kesto.

Nokia 5800 express music (Tube)


Näppärä Nokian multimediakapula (Kuva: Pocketpics.co.uk)

Myös "Tube"-nimellä tunnettu Nokian 5800 xm on melkoisen makoisa kapula moneen käyttöön. Pienen tutustumisen jälkeen päätin pistää puhelimen tilaukseen. Vajaan viikon käytön jälkeen luuri vaikuttaa erittäin mukavalta käyttää. Kosketusnäyttö toimii niinkuin pitää ja uusimman softapäivityksen (30.0.11) jälkeen käyttis rullaa mallikkaasti. Kännykän nettiä pystyy nyt hyödyntämään juuri niinkuin halusinkin. Nokian oma selain tosin ei ole kaikkein paras, joten ajattelin asennella siihen Opera minin, joka on itselle tutuin mobiiliselain. Muita hyväksi todettuja appseja on mm. photobrowser, joka tekee kuvagallerian kolmiulotteiseksi.

Asensin myös Sports Trackerin, jotta saisin treeneistä inforormatiivisesti entistä enemmän irti. Palvelu tosin on siirtymässä Sports Tracking Technologies -yritykselle tämän vuoden loppuun mennessä. http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article313288.ece . Toivottavasti Nokialta tulee vastaavanlainen palvelu myöhemmin tilalle.


Tässäpä malliesimerkki tiistain pk-maantielenkistä.

Plussat:

+Hyvä kamera (3.2mpix af Carl Zeiss, Tessar 2.8/3.7 + kahden ledin salama). Lisäplussa vielä helposta käytöstä puhelimen sivussa olevan napin avulla.
+Wlan, 3G
+Gps
+Kosketusnäytön toimivuus (myös hanskat kädessä).
+Multimedia (mp3-soitin, video, kamera jne.) Multimedianappulan avulla saa helposti auki kaikki multimediatoiminnot.

Miinukset:

-Ei ainakaan vielä tule mieleen mitään maata kaatavia miinuksia. Akkuahan tuo iso kosketusnäyttö syö mukavasti, jos paljon puhelin räplää. Kuitenkin akun kesto normaalikäytössä on hyvä.

Ei kommentteja: