torstai 25. maaliskuuta 2010

Pitkää putkea

Nyt kun sain laajispään linssitarpeet tyydytettyä, niin on taas alkanut kiinnostaa pitkän putken hommaaminen. Mietiskelin että riittäisiköhän omiin tarpeisiin joku m42-tele? Tuskaistahan se on ruuvata käsin tarkennusta kohdalleen etenkin jos kuvaa liikkuvaa kohdetta. Oma m42-adapteri on vielä mallia karvalakki (=ei elektroniikkaa), joten mikään muu ei tarkennusta ilmoita kuin oma silmä.

Käväisin kaverilta lainaksi laatikollisen vanhoja putkia, joilla ajattelin tehdä vähän testiä ennenkuin teen mitään heräteostoksia. Testiin tuli Super Carenar 200mm 1:3.9 sekä Tele-Universar 300mm 1:5.6, joista jälkimmäisellä tuli kuvattua lähes kokoajan.


Bongasin anoppilan pelloilta kauriin, joka minut huomattuaan pomppi heti karkuun. Pari komeaa pomppua sain kuitenkin kuvattua.


Voimalinjojen vihreät lasirenkulat osui helposti silmään harmaana päivänä.

Vaikka kyseinen 300millinen rööri on paljon hitaampi käyttää kuin uudet af:n omaavat putket, niin ihan mukiinmenevää kuvaa sillä saa kuitenkin tehtyä. Tosin ei näitä ehkä enää kannata muuten ostaa kuin harrastemielessä halpaan hintaan ;)

Ei kommentteja: