torstai 24. kesäkuuta 2010

Provinssirock 2010

Ajeltiin mamman kanssa sunnuntaiksi Provinssirockiin oikeastaan vain yhden oskesterin vuoksi. Festarit päättävää Rammsteinia varten tuli hankittua liput jo varmasti puoli vuotta sitten. Kertaakaan en ole kyseistä pumppua nähnyt ja olikin jo aika paikata tämä aukko musiikillisessa sivistyksessä. Myöskään Provinssirockissa en ollut aiemmin käynyt.

Saavuimme alueelle sen verran ajoissa, että ehdittiin nähdä paljon muutakin. Tsekattiin mm. Stam1na, Bullet for my Valentine, Lapko, Manna ja Jenni Vartiainen. Tosin jokaista esiintyjää ei jaksettu katsoa loppuun asti, vaan kierreltiin Törnävänsaarta ympäri.

Kellon lyödessä 22.00 alkoi porukka (rapiat 20000 ihmistä) olla jo asemissa päälavan edustalla. Päälavahan oli tuotu Tanskasta saakka, koska Provinssin oma päälava ei ollut kelvannut Rammsteinille. Jättilavan peitteenä ollut musta verho antoi odottaa putoamistaan hieman yli kymmeneen saakka. Kun verho putosi, niin siitä alkoi n. 1,5h kestänyt tykitys. Vaikka odotukset lavashowsta oli kovat, niin kyllä antoi saksalaiset vastinetta koko rahan edestä! Lavarakennelma kaikkine rojuineen oli kyllä komeimpia mitä olen nähnyt. Liekkejä ei säästelty ja Pussy-biisin aikana yleisö sai myös vaahtoa niskaan isolla tykillä. Biisikattaus sisälsi paljon hittejä kuten Feuer frei, Rammlied, Pussy, Du hast, Sonne, Ich Will jne. Uuden levyn materiaalia myös tuli jonkun verran. Hieno keikka kaikinpuolin!

Tsekkaa keikan aloitus TÄSTÄ

Tiukka linja järjestelmäkameroiden suhteen tuntui olevan käytössä täälläkin. Lisäksi sään oli ennustettu olevan epävakaista, joten en jaksanut edes yrittää mukaan järkkää alueelle. Pokkari ja iFööni sai kelvata.


Päälava oli kyllä aikamoisen iso!


Yhtyeen nokkamies Till Lindemann


Feuer frei!


Yhtyeen perustaja ja kitaristi Richard Kruspe


Festarimättöä Intialaisesta ruokakojusta. Garam masala-kanaa mmmmm...

Jep, taas ollaan kokemusta rikkaampia! Tälle kesälle alkaa olla musiikin suurnimet nähty. Festareita on vielä kuitenkin tulossa ja saa nähdä jaksaisiko vielä käydä jotain musiikkitarjontaa katselemassa.

Ei kommentteja: