sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Ongelma ja ratkaisu

Ongelma

IPhonen sanelinta on vaivannut mystinen bugi koko sen olemassa olon ajan, jota jostain kumman syystä ei ole saatu fiksattua (ainakaan vielä iOS4.0.2-päivityksessä). Lyhyissä nauhoituksissa sanelin toimii kuin junan vessa, mutta pitemmissä tallenteissa tulee mutkia matkaan.

Vaimoni teki tunnin pituisen haastattelun nauhoittaen sen iPhonella. Kaikki meni muuten hyvin, mutta puhelin ei toistanutkaan nauhoitusta ja sen pituutena näkyy nolla sekuntia. Nauhoite ei myöskään siirry iTunesiin, kuten muut (lyhyet) nauhoitukset. Tässä vaiheessa kylmän hien virratessa otsalla koitin kysellä kaikki tietävältä Googlelta vastauksia ja onneksi sellainen lopulta löytyikin!

Ratkaisu

Iphone Explorer to the rescue!



Kyseinen ohjelma on tiedostonhallintasofta, jolla myös pitemmät nauhoitteet löytyvät puhelimen kätköistä. Pari muutakin softaa näyttää nauhoitteet, mutta vain mp4-tiedostot. IPhone Explorer löytää myös mov-tiedostot. Ohjelma soveltuu sekä PC:lle, että MACille.

Lataa ilmainen ohjelma TÄÄLTÄ.

iOS4.1

Omenan mussuttajien viestintävälineisiin on ladattavissa nyt myös iOS4.1, joka tuo tullessaan kaikkea kivaa, kuten HDR-kuvauksen, Game Centerin, HD-videon latauksen youtubeen jnejne. Lisäksi meitä vanhojen iPhone-mallien omistajia on muistettu parannetulla suorituskyvyllä. Samalla Apple ilmoitti seuraavan päivityksen (4.2) tulevan marraskuussa. Ei muuta kuin päivittämään!

2 kommenttia:

Anssi Saviluoto kirjoitti...

Itse olen iPhonella käyttänyt nauhoituksiin Fire field recorder softaa. Pidemmätkin nauhoitukset onnistuvat ongelmitta ja ohjelmasta löytyy esiasetuksia kohinan vaimennukselle, EQ:lle ja kompressorille.

Varsinkin kohinan vaimennukselle saa huomattavasti mukavampaa ääntä suoraan puhelimesta, jos ei halua ääntä muokata enään koneella. Ohjelmalla pystyy myös tarkkailemaan kuulokkeilla tallentuvaa ääntä reaaliajassa. iPhone tekee ääneen sen verran viivettä, että omaa puhetta sillä on vaikea monitoroida, mutta hyvä toiminto kun etsii hyvää mikin sijoittelua ja kohinan vaimennuksen tasoa.

Tuo softa maksaa 7,99 e ,mutta ilmainen kevytversio löytyy nimellä blue fire

Oskari- kirjoitti...

Kiitti vinkistä! Toi kuulostaakin paljon paremmalta ja varmasti luotettavammalta kuin perinteinen iPhonen sanelin :)