sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Poika tuli!

17.9.2011 klo: 03.02 syntyi tomera 3780g poikamme maailmaan! :) On tuossa uuden elämän alussa jotain niin maagista ettei sanat riitä sitä kuvailemaan. Tästä se vauva-arki ja vanhemmuus alkaa! Mahtavaa!



Pari päivää ollaan ehditty jo olla kotosalla harjoittelemassa vauva-arkea. Nykyään kotiutus sairaalasta tapahtuukin jo kahden vuorokauden kuluttua synnytyksestä, jos mitään kummempia ei ilmaannu. Meininki ja tavat ovat muutenkin muuttuneet vuosikymmenten saatossa. Entisaikaanhan sairaalassa vastasyntyneitä pidettiin omalla osastolla ja äitejä omallaan. Äiti sai lapsen aina sitten, kun oli ruoka-aika. Muuten lastenhoitajat hoitivat lapsosia. Kotiuttaminen tapahtui noin viikon kuluttua syntymästä.

Nykyään vauva viettää ensimmäiset päivänsä äitinsä (ja mahdollisuuksien mukaan myös isänsä) vieressä heti syntymän jälkeen. Vauvanhoito tehdään jo heti alkumetreille tutuksi ja se varmasti auttaa pääsemään helposti arkeen kiinni sitten kotona. Tai näin ainakin toimitaan Kuopiossa :) Iso kiitos vielä sairaalan köörille hyvästä hoidosta ja palvelusta!

Ei kommentteja: